Şərqi İngiltərə və Norfolk Universitetindən olan Britaniya alimləri müəyyən ediblər ki, mütəmadi olaraq pilləkənlərlə qalxmaq ömrü əhəmiyyətli dərəcədə uzada bilər. Globall.az Ölkə.Az-a istinadən xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri Avropa Kardioloqlar Cəmiyyətinin (ECS) rəsmi saytında dərc ... Ətraflı »
Pilləkənlər ömrü necə uzadır? - Alimlər
Qaraciyəri sağlam saxlayır, xərçəngdən qoruyur
Mixək tək çaya ətir vermək üçün istifadə edilmir. Onun sağlamlıq üçün bir çox müsbət tərəfləri də mövcuddur. Tarix boyu mixək ən yaxşı şirin və ətirli ədviyyat kimi tanınıb. Tədqiqatlar göstərib ki, mixəklərdəki birləşmələr qaraciyərin sağlamlığını dəstəkləmək və qan şəkəri səviyyələrini ... Ətraflı »
14 illik həsrətdən sonra dünyaya gələn Aminin dəstəyə ehtiyacı var – FOTO
Üç aylıq Aminin sizin dəstəyinizə ehtiyacı var. Globall.az bildirir ki, bu barədə Oxu.Az-a onun atası Şamil Ağayev məlumat verib. O bildirib ki, övladı fevral ayında dünyaya gəlib. “Amin 2024-cü ilin fevral ayında dünyaya gəlib. Doğulduğu gündən həkimlər başında kista olduğunu deyiblər. Həmin ... Ətraflı »
Valideynlərin NƏZƏRİNƏ: Son günlər azyaşlılar arasında yayılan yeni virusun simptomları
Son vaxtlar uşaqlarda yüksək hərarət, səpki, boğaz ağrısı simptomları tez-tez müşahidə edilir. Globall.az Xezerxeber.az-a istinadən bildirir ki, bu cür simptomlarla bağlı müraciət edənlərin sayında da artım var. Uşaq xəstəlikləri üzrə mütəxəssis Elşən Tağıyev bildirib ki, qızılca ilə oxşar ... Ətraflı »
Pəhriz saxlayanda kartof yeməyin: SƏBƏB
Kartof kulinariya ənənəmizdə o qədər məşhur və axtarılan məhsuldur ki, onlarsız pəhriz təsəvvür etmək demək olar ki, mümkün deyil. Globall.az lent.az-a istinadən bildirir ki, lakin artıq çəki ilə mübarizə prosesində, karttofdan imtina etməlisiniz. Fakt budur ki, kartof kifayət qədər yaxşı tərkibə ... Ətraflı »
Tədqiqat: Zərərli qidaların niyə xərçəngə səbəb olduğu məlum olub
Zərərli qidaların nə üçün xərçəngə səbəb olduğu məlum olub. Globall.az xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, Sinqapur Universitetinin tədqiqatçıları bununla bağlı araşdırma aparıblar. Təxminən 3 milyon britaniyalı hazırda xərçənglə mübarizə aparır və bu rəqəmin 2040-cı ilə qədər 5,3 milyonu ... Ətraflı »
Duzu azaldın və nəticəni görün
Dadlı yeməklər bişirmək üçün mətbəxin ən vacib tərkib hissəsi duzdur. Yeməkləri uzun müddət saxlamaq üçün də istifadə oluna bilər və bu baxımdan mətbəxlər üçün əvəzolunmazdır. Globall.az axsam.az-a istinadən xəbər verir ki, Harvard Universitetinin araşdırmasına görə, çox duz istehlak etmək ... Ətraflı »
““Fast food” və şirniyyatı çox yedikdə yaddaş itkisi ola bilər” – Həkim
““Fast food” və şirniyyatı çox yemək yaddaşınızın itirilməsinə səbəb ola bilər və bu proses geri dönmür”. Globall.az Yeniavaz.com-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq, tibb elmləri doktoru Zuhra Pavlova teleqram kanalında xəbərdarlıq edib. Doktor Pavlovanın sözlərinə görə, alimlər ... Ətraflı »
Azərbaycanda 18 yaşadək insanlar ən çox bu ərazilərdə xəstələnir
18 yaşadək insanların ən yüksək ümumi xəstələnmə göstəriciləri Abşeron-Xızı və Bakıda qeyd olunur. Globall.az -in məlumatına görə, bunu səhiyyə nazirinin müavini İlqar Qasımov Milli Məclisdə Ailə, qadın və uşaq məsələləri, Səhiyyə və Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya komitələrinin “ Sağlam ... Ətraflı »
Qabartma tozu əvəzinə xəmirə onu əlavə edin
Ölkəmizdə həvəslə istehlak edilən xəmir məmulatları hazırlanması olduqca çətin olan qidalardır. Çoxları acımayan (şişməyən) xəmirləri istəmir. Hər kəs xəmirin acıması üçün qabartma tozundan istifadə edir. Ancaq xəmirinizin qabartma tozu əvəzinə acımasına kömək edəcək təbii üsullar var. Bu ... Ətraflı »